incense.se

r  e  s  e  u  t  v  e  c  k  l  a  r  n  a

Våra vänner, gäster, uppdragsgivare och samarbetspartners 

(De flesta länkar har tyvärr slutat att fungera.)

incense har sedan sin tillkomst arrangerat alla möjliga sorters resor för alla möjliga sorters grupper, från avkopplings- , rekreations- och shoppingresor för väninnegänget till studieresor för elever med koncentrationssvårigheter och akademiska symposier.

Några privata sällskap återkommer år efter år och vi har lagt upp resor åt dem till Kina, Vietnam, Kambodja, Burma, Thailand mm. Flera resor har gått till olika platser i Kina. Fotografen Björn Lanner åkte med en rundresa 2005,  bilder han tog då kan beskådas här.  Familjen Callermo åkte med oss runt Kina sommaren 2009, deras reseblogg hittar man här. Lars Steneryd var med på samma resa, hans blogg läser du här.

Vår främste uppdragsgivare på utbildningsområdet har under många år varit Den Globala Skolan, ett internationaliseringsprogram för svenska skolan sponsrat av Sida och under senare år administrerat av Programkontoret. Vi har samordnat och hållit i arrangemangen för deras fältstudieresa Den Globala Resan i Kina under sex år, resor som tagit oss såväl till Pekings centrala regeringskvarter som till marginaliserade områden i Kinas utkanter som Inre Mongoliet och Yunnanprovinsen. Bilder och film från Den Globala Resan till Yunnan kan ses här. Och här kan man se vad deltagande lärare 2007 tyckte, från Programkontorets hemsida. Lärarna från Höganäs som deltog i resan till Peking och Inre Mongoliet 2006 har dokumenterat sin resa här.

Vi arrangerar ofta studie- och utbytesprogram för svenska gymnasieelever och deras lärare. Bl a har vi anlitats av Internationella programmet vid Hässleholms Tekniska Skola (bilder från deras Kinaresor finns här), Vilunda gymnasium i Upplands Väsby (reseblogg och kort notis från deras Kinaerfarenheter hittas här och här), SIHD-utbildningar i Södertälje, Komvux och Furuhedsskolan i Kalix (bilder från NV-programmets resa till Yunnan kan beskådas här), Fyrisskolan i Uppsala samt Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg (dokumentation från deras Kinaprojekt finns här) för att lägga upp och samordna deras fältstudieresor för elever och lärare till Kina, Tibet, Vietnam och England. Vi har också anordnat en studieresa för skolledningsgruppen från Täby kommun till Peking.

De temaresor vi arrangerat har fokuserat på historia, konst och musik. Vi har också varit ansvariga för specialresor för högre utbildningsinstitutioner, bl a för Kammarkören vid Musikhögskolan i Piteå. Hösten 2005 hjälpte vi Nordiska ministerrådet att arrangera seminarieserien ”On Scandinavian Tracks” vid universitet i Shanghai och Peking.

Resor för pensionärer ligger oss varmt om hjärtat. Vintern 2008 arrangerade vi exempelvis tre rundresor till Vietnam och Kambodja för SPF Kvarnen i Järfälla. Se ett reportage från deras resa här.

Vi har också haft förmånen att samarbeta med företag och ordna deras eventresor. Åt IT-företaget Nordsolutions med kunden Carnegie fixade vi en resa till OS i Peking (och Shanghai) i augusti 2008 (deltagaren Henriks mobilblogg från resan ligger här), och åt People of Lava arrangerade vi en resa till Peking i november 2009.

Under några års tid har vi också haft tillfälle att sprida Kinakunskap i Sverige, då vi hållit kurser i Kinakunskap i Draken Kinaresors regi vid Sigtunahöjdens Hotell och Konferensanläggning. Vi har också hållit kurs för Sweden-China Trade Council i Stockholm.

På frilansbasis tar vi också reseledaruppdrag för Kinaresor och deras systerverksamhet Historiska resor. De uppdragen har tagit oss runt Kinas vanligaste resmål många varv och till Kinas alla hörn, men vi har också lett resor till Tibet, till Vietnam och längs Transsibiriska järnvägen för dem. Samarbetet med Kinaresor har också inneburit att vi skrivit en del material åt dem, bl a för deras resekatalog och deras svensk-kinesiska parlör. Reseberättelser från deltagare som rest med Mats via Historiska resor och Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek hittar man här och här.  

Vi anlitar själva de agenter och samarbetspartner som krävs för varje enskild resa. För resor till Yunnanprovinsen i sydvästra Kina samarbetar vi med det svenskkinesiska kultur- och utbildningscentret TCG Nordica. Deras hemsida återfinns här.

 

HTS kinesiska muren